You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Розово масло

Розово масло

Органично Розово масло от Българска Роза Дамасцена (Rose Otto), получено чрез парна дестилация Отличава се с един от най-ценните и отличителни аромати. Розовото масло на Алтея е широко използвано в козметиката, парфюмерийната индустрия, грижата за кожата и хранително-вкусовата промишленост, благодарение на неговия цялостен молекулярен състав, оздравяващи, разкрасяващи и терапевтични свойства, както и многопластовият и дълбок аромат. Розовото масло на Алтея е сертифицирано според стриктните изисквания на USDA NOP (National Organic Program). Нашите органични рози са отгледани без употребата на пестициди, хербициди или други вредни добавки.

Розовото масло е получено чрез парна дестилация по специална технология и има блед жълт цвят. Основните базови нотки са дълбоки, сладки и флорални, пикантни средни нотки.

При температура 25'C, розовото масло представлява гъста течност. При охлаждане, се превръща в кристализирана маса, която може да бъде разтопена чрез затопляне. Розовото масло е сложна смесица от над 300 различни компонента. Основният компонент в розовия цвят е фенил-етиловият алкохол. Фенил-етиловият алкохол, обаче, е силно разтворим във вода и обикновено се губи при процеса на дестилация, освен ако не бъде извлечен като розова вода.

Основни компоненти са също: гераниол, цитронелол и нерол. Много други компоненти присъстват в малки количества, но имат значителен ефект върху цялостното качество на розовото масло. Пример за това е съединение, наречено дамсценон, който е една от най-силните ароматни съставки.

Няма продукти в тази категория.